Кращі і гірші косметичні масла для шкіри
30.05.2019 687 0 newsdaily.org.ua

Кращі і гірші косметичні масла для шкіри

В закладки

Кращі і гірші косметичні олії для шкіри

Олії у косметології зараз користуються великою популярністю. Ви тільки погляньте на полиці косметичних магазинів: мицелярная вода з маслами, мило з маслами, тональний крем з маслом і навіть туш з маслом. Масла стають все більш популярними, тому що вони забезпечують природний спосіб зберегти вологу в шкірі, борються із запаленнями, ознаками старості і т. д. Однак до вибору масла для обличчя потрібно підходити з великою ретельністю, адже є такі олії, які тільки заподіють вам шкоди. Наведу кращі і гірші косметичні масла для шкіри.

Вміст матеріалу

Які бувають косметичні масла?

© Olgaorly/iStock

Ви напевно помічали, що все більше і більше виробників почали поповнювати свої уходовые лінійки маслами для особи. Численні дослідження показують, що масла не тільки зволожують шкіру, але і можуть боротися з ознаками старіння, сприяють загоєнню, зменшують запалення і т. д. Кикие бувають косметичні масла?

Є рослинні олії, а є і мінеральні масла. Перші хороші, другі погані, камедогенные (про це нижче), але при цьому представляють собою парафінову базу, сполучна ланка компонентів у формулі кошти. І якщо в складі, наприклад, крему мінеральні масла вказані в самому кінці списку (тобто їх мало), все добре. В іншому варіанті після використання засобу може статися неприємність: шкіра стане блищати, будуть виникати чорні точки.

Інший тип масел – природні. Вони фізіологічні, тобто ніяк не порушують природні процеси, які відбуваються в епідермісі. Також склад таких масел і захисного ліпідного шару шкіри майже ідентичний. Це означає, що ваш організм не прийме косметичний продукт за стороннє втручання і засіб благополучно проникне в тканини.

Причому досить глибоко (до 3-го клітинного рівня), і вже там почне діяти. На мові дерматологів, масло відновлює міжклітинний цемент, то речовина, яке оточує клітини. Від цього вони міцніють і стають більш здоровими. В результаті маємо щільну і пружну шкіру, свіжий колір обличчя, ніяких лущення і почуття стягнутості.

Також варто окремо сказати, що в косметології і медичної промисловості натуральні олії ділять на ефірні і жирні олії. Останні поділяють на активні і базові. Вони можуть мати однакові назви, тому дуже важливо дізнатися спосіб їх отримання. Ефірні олії одержують не за допомогою віджиму, а методом перегонки. Застосовують їх по краплі, обмежуючись ароматерапією. Можна, однак, додавати їх до інших у співвідношенні 1:30, тобто на одну краплю ефірного масла – 30 крапель базового.

Комедогенних і некомедогенные масла

© Artfully79/iStock

Комедогеннимі— ця характеристика косметичних засобів, яка визначає їх здатність викликати утворення комедонів, тобто тим чи іншим чином забруднювати і закупорювати пори шкіри. Як розумієте, комедогенних масла — це не найкращі засоби для вашої краси.

Американська академія дерматології склала список натуральних масел, розподіливши їх за рівнем комедогеннимі від 0 до 5, де:

  • 0 — не забиває пори;
  • 1 — низький рівень;
  • 2 — помірно низький;
  • 3 — помірний;
  • 4 — достатньо високий рівень;
  • 5 — дуже високий рівень.

Некомедогенные олії з рівнем 0-1 — найбільш безпечні з точки зору комедогеннимі і підходять для будь-якого типу шкіри. Серед них можна виділити наступні:

  • Масло Ши — 0
  • Мінеральне масло — 0
  • Конопляна олія — про
  • Соняшникова олія — 0
  • Сафлорова олія — про
  • Арганова олія — 0
  • Олія шипшини — 1
  • Рицинова олія — 1
  • Високоякісні воски — 1

Масла з помірно низьким і помірним рівнем комедогеннимі — це олії, які можуть проявляти себе по-різному на різній шкірі. Тому підходить вам це масло чи ні, ви зможете дізнатися, тільки випробувавши його на собі. До цієї категорії належать:

  • Камфорне масло — 2
  • Олія виноградних кісточок — 2
  • Абрикосове масло — 2
  • Мигдальне масло — 2
  • Масло лісового горіха — 2
  • Горіхове масло — 2
  • Сандалове масло — 2
  • Кунжутне масло — 2
  • Арахісове масло — 2
  • Масло авокадо — 2
  • Масло жожоба — 2
  • Бджолиний віск — 2
  • Масло печінки акули — 3
  • Норкове масло — 3
  • Оливкова олія — 3
  • Кукурудзяна олія — 3
  • Бавовняне масло — 3
  • Соєва олія — 3
  • Ланолін — 3

Самі комедогенних масла — масла з досить високим і дуже високим рівнем комедогеннимі. Вони дуже сильно забивають пори, використовувати їх потрібно на свій страх і ризик. До таких мастил належать:

  • Масло какао — 4
  • Кокосове масло — 4
  • Лляне масло — 4
  • Масло зародків пшениці — 5

Небезпека олій з високим і дуже високим рівнем комедогеннимі

Якщо говорити простою мовою, то вони забивають пори шкіри жиром. Такі масла викликають утворення комедонів, найважчої форми акне.
В порах разом з жиром скупчуються частинки старої шкіри, розвиваються бактерії, викликаючи набряки і почервоніння, прищі, запалення і т. д
Подібні масла збільшують пори жирної шкіри, розтягують їх і роблять ще ширше, що негативно позначається на вашій красі.

Кращі некомедогенные масла: описи і властивості

© Artfully79/iStock

Знати рівень комедоногенности буде корисно при покупці чергового крему або роблячи вибір між косметичними некомедогенными маслами для особи. Розглянемо кращі некомедогенные косметичні масла з рівнем комедогеннимі від 0 до 1, які стануть для вас найкращими помічниками в оддержании краси.

Масло Ши

Масло Ши — одне з найбільш цінних і шанованих базових масел в косметології. Видобувається олія з горіхів, які дозрівають на дикорослому тропічному дереві ши. Є й інші назви - каріте, сальне дерево. Росте воно в Судані, і західних областях африканського континенту, в Гані, Нігерії і Малі. Сьогодні існують спеціальні плантації, для видобутку сировини, так як воно користується надзвичайним попитом у виробництві косметики і лікарських препаратів.

Випускається вона у 2-х видах: у гранулах або твердому вигляді. Його не важко відрізнити від підробки, так як при кімнатній температурі воно стає схожим на топлене масло. Якщо цього не відбувається, то це не натуральне масло, а сурогат. Остерігайтеся підробок, так як їх складу може нести непередбачувані реакції з боку організму і стати справжньою проблемою для шкіри.

Мінеральне масло

Мінеральні масла будь-якого типу – безбарвні, прозорі, маслянисті рідини без запаху і смаку, що представляють собою суміш насичених вуглеводнів, виділених з нафти. Воно застосовується в косметиці вже більше ста років. Олія використовується для пом'якшення шкіри, додання їй гладкості і шовковистості, поліпшення ковзання (це особливо цінно в разі масажних кремів і масел), а також для розчинення деяких інгредієнтів. Воно хімічно стабільно і добре поєднується з іншими компонентами косметичних рецептур. Саме завдяки хорошій розчинюючої здібності та інертності мінеральне масло часто включають до складу очищувальних засобів та засобів для зняття макіяжу, в тому числі і з повік.

Мінеральне масло не тільки легко эмульгируется, але і сприяє емульгуванню рослинних олій, тим самим підвищуючи стабільність крему і покращує його зовнішній вигляд; на шкірі воно може поліпшити розподіляння інших компонентів.

Конопляна олія

Якщо ви використовуєте занадто багато декоративної косметики і хочете знайти ефективне, просте у використанні і безпечний для шкіри очищаючий засіб, ти вам підійде конопляне масло. Воно відмінно видаляє навіть стійку косметику, не пошкоджуючи і не зневоднюють шкіру, підходить для лікування акне, а також зменшення будь-яких почервонінь і плям, що залишилися після прищів. Зберігати конопляне масло слід в холодильнику, інакше воно швидко втратить свої функції.

Крім того, оскільки олія насіння конопель не закупорює пори, його часто вважають ідеальним зволожуючим засобом для жирної шкіри, схильної до акне. Цей продукт допомагає збалансувати виробок шкірного себума. При цьому, олія підходить всім типам шкіри.

Соняшникова олія

Соняшникову олію, яке, на відміну від інших рослинних олій, доступний навіть для споживачів з обмеженим бюджетом, може бути також використано у догляді за шкірою. На основі соняшникової олії можна приготувати найрізноманітніші косметичні засоби, призначені для догляду за шкірою обличчя, — креми, маски, лосьйони та компреси.

Воно підходить для будь-якого типу шкіри, так як його застосування не має серйозних протипоказань і практично позбавлений будь-яких побічних ефектів. Соняшникову олію можна використовувати в чистому вигляді, адже воно має нульовий рівень комедогеннимі. Їм видаляють макіяж і делікатно проводять очищення шкіри від забруднень, або в комбінації з іншими продуктами, підібраними відповідно з типом епідермісу. За допомогою цього засобу можна забезпечити повноцінний догляд за шкірою особи, спрямований на глибоке живлення, зволоження і омолодження клітин.

Сафлорова олія

Сафлорова олія – це продукт насіння рослини під назвою сафлор красительный, роблять це рослинне масло холодним, горячепрессованным або экстрагированным методом. Наявність сафлорова олія в складі косметики можна визначити по напису Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil. Зазвичай сафлорова олія виступає одним з ключових компонентів засоби і вказується на початку списку інгредієнтів.

У сафлорова олія також є цілий ряд незамінних косметичних якостей. Його заспокійливі та антиоксидантні властивості допомагають у загоєнні ран, підсилюють регенерацію, знімають запалення. В індустрії краси олія з насіння сафлоры йде на приготування масажних масляних композицій, сонцезахисних кремів, лосьйонів, зволожуючих і заспокійливих косметичних засобів. Воно уповільнює процес появи зморшок, пом'якшує, розгладжує і гідратує (насичує вологою) шкіру. Для сухої, зуд шкіри, яка страждає від екземи, це масло може прискорити процес зцілення.

Арганова олія

Арганова олія — відкриття Європи в натуральній косметології 20-го століття. Воно завоювало безліч шанувальників завдяки своїм універсальним властивостям. Підходить для догляду за шкірою в будь-якому віці-від дитячого до похилого.

Однак арганова олія — одна з найрідкісніших у світі, його виробляють з плодів арганії (аргана), «дерева життя», яке росте лише в одному місці в світі — на північно-заході від Марокко. Вивозити плоди з країни заборонено, але існує легальний експорт сировини, тому виробником може бути будь-яка держава.

Арганова масло лікує, загоює шкіру, позбавляє від зморшок, пом'якшує і відновлює шкіру, в тому числі після пошкодження, розгладжує шрами і зволожує. І це далеко не останні корисні властивості цієї олії. Завдяки різнобічному дії марокканське масло приносить позитивний ефект у складі будь-якого засобу: омолоджуючого, зволожує, живить, лікувального, тонального, а також коштів для сухої, чутливої шкіри.

Масло шипшини

Олія шипшини — натуральне рослинне засіб, що використовується в косметології нарівні з такими популярними маслами, як, наприклад, реп'яхову і рицинова. Про його вражаючі властивості було відомо ще з часів Стародавньої Спарти. Слов'янські ж народи стали використовувати його в 17 столітті з метою загоєння ран. Щоб заготовити цілющий засіб запас, наші предки навіть споряджали спеціальні експедиції. Вони були готові йти куди завгодно, лише б добути чудодійні ягоди шипшини. Сучасні люди застосовують масло шипшини для догляду за шкірою обличчя, так як воно чудово зберігає її молодість і красу.

Рослинна олія шипшини містить більше 15-ти видів різних насичених, мононенасичених і поліненасичених жирних кислот, основний відсоток яких складає лінолева, ліноленова і олеїнова кислота. Ці кислоти сприяють зміцненню захисного бар'єру шкіри і є високоефективним будівельним матеріалом для клітин. Також у складі олії насіння шипшини є досить високий відсоток вітамінів A, C та E. Цей природний продукт допомагає поліпшити обмінні процеси, що відбуваються всередині клітин шкіри, за рахунок наступних мікроелементів: калію, фосфору, міді, стронцію, магнію, молібдену, кальцію та інших.

Рицинова олія

Раніше дітей лікували касторовою масло, а зараз же олію використовують, в основному, жінки, що стежать за своєю зовнішністю. Це доступне, недороге і дуже корисний засіб допомагає розгладжувати зморшки, робить шкіру більш здоровою і гладкою, живить і зволожує її. Крім того, олія широко використовується в медицині, ним лікують різні захворювання.

У косметології касторове масло досить широко використовується. Воно здатне розгладжувати зморшки, бореться з ознаками старіння. Нормалізується сальні залози, внаслідок чого шкіра на обличчі стає менш жирної, а волосся значно рідше забруднюються. Також рицина використовується при шкірних захворюваннях, таких як грибок і фурункульоз. Застосовується при видалення бородавок, папілом та інших новоутворень на шкірі.

5 причин старіння шкіри
© GeorgeRudy/IStock Жінки борються з ознаками старіння з допомогою дорогих процедур і засобів. Але забувають про повсякденні речі, які впливають на стан шкіри. Для того,
Як допомогти шкірі адаптуватися до холоду: кращі продукти для якісного захисту
©plprod/IStock У морозні зимові місяці наша шкіра потребує якісного захисту від негативного впливу навколишнього середовища. Як правило, взимку шкіра схильна до сухості і
9 помилок, які здійснюють жінки при зволоженні шкіри
Догляд за шкірою особи – делікатна тема для кожної жінки, але не кожна знає, як правильно її зволожувати. Зневоднення шкіри може викликати висипання, подразнення,
Як використовувати косметичне конопляне масло у догляді за шкірою
Останнім часом в індустрії красу все більшу популярність знаходить косметика на основі конопляного масла. І це не дивно, адже косметичний конопляне масло володіє цілим
Рецепт саморобного цукрового скрабу для ефективного очищення
© Sveta_vegguru/IStock Доктор медичних наук, дієтолог Келлі Папантониу вважає, що цукор – відмінний засіб для пілінгу, так як кристали починають розчинятися у воді, а
Як врятувати шкіру з забрудненими порами
© Kiuikson/iStock Впевнені, що багато хто стикався з забрудненими порами із-за неправильного підбору і використання уходових коштів. InStyle розповідають основні